Pressemelding

TRABBIC Training

 

TRABBIC er hentet fra TRAining – Balance – Board – AthletIC, og er ideen til gründer og fysioterapeut Ole Petter Ramfjord i fra Lillesand. Produktutviklingen har pågått de siste syv år, mens selskapet TRABBIC AS er nyetablert i 2016. Han og hans kolleger har lang fartstid, og en bred og allsidig faglig erfaring.

«Tidlig i min 35 år lange fysioterapi praksis var det en Sørlandsfisker som lærte meg at ryggplagene hans kun var til å leve med når han var på sjøen i fint vær og fisket. I bris og moderate bølger fikk han den gode gyngingen i fra båten overført som lett bevegelse i kroppen. Dette gjorde han godt, og etter en stund ble han både mykere, mer bevegelig, og hadde mindre smerter. Dette skulle seinere vise meg at innovasjon begynner med kunnskapen om mennesket.

Med grunnlag i faget mitt tok jeg utgangspunkt i hva vi mennesker trenger, hvilke håp og hvilke behov vi har, når jeg skulle designe nye produkter. Dette gjorde at utviklingen av TRABBIC balansebrett og andre helsefremmende produkter blir til noe meningsfylt og relevant for folk».

Ideen til TRABBIC innovasjonen fikk han i gjennom sin «bonussønn» Sigurd, som hadde vokst opp i California og hadde «skatet» i flere år

Han la merke til at elleveåringen hadde en helt spesiell bevegelsesmestring når han var i aktivitet på longboardet sitt. Med tanke om en fengende og kul aktivitet/trening for ungdom ble dette starten på TRABBIC- Multitraing i 2009.

«Etter flere år med sykdom ble min egen balanse kraftig redusert, og jeg fikk selv oppleve opptrening med mitt eget treningskonsept på ordentlig. Jeg fant raskt ut at skulle det være mulig for meg og mestre balansen på brettet så måtte jeg lage det med muligheter for ulike vanskelighetsgrader» sier Ole Petter Ramfjord.

Dette ble starten på de ulike modellene som finnes i dag.

 

Med fokus på at treningskonseptet skulle være: ENKEL – EFFEKTIV – ENERGISK – ELEGANT – ENGASJERENDE ble modellene til en etter en

  • En lav modell TRABBIC – Work&Surf, som utfordrer balansen nok til at du fint kan stå på det for eksempel ved en hev/senk arbeidspult er blitt til på erfaring i fra stillesittende og ensidig arbeid som vi har så altfor mye av i hverdagen i dag.

 

  • To høyere modeller for trening. Selv om den ene kommer med en støtte/støtteramme under, er den betydelig vanskeligere enn den lave Work&Surf modellen og utfordrer balansen, koordinasjonen og muskulaturen i mye større grad. Dette brettet er utviklet etter lengre utprøving ved Olympiatoppen i Oslo. Fjerner du støtten på denne TRABBIC Elegance modellen (som er en svært enkel sak å gjøre – du bare løfter brettet og skyver støttestammen bort), får hele kroppen en real og morsom trenings/balanseutfordring!

 

Kortreist produksjon

TRABBIC modellene produseres i eloksert aluminium og tre (oljet eik eller valnøtt). Produksjonen er kortreist og ligger selvsagt også i Lillesand og Grimstad. Attføringsbedriften Avigo AS tar seg av treproduksjonen, og Svennevig & Ødegård i Homborsund utfører metallproduksjonen forteller Ramfjord. Denne kortreiste produksjonen gjør at vi kan ha en nær kontakt med utviklingen av hele verdikjeden, noe som er særlig viktig i en gründerfase.

 

Det skal helt enkelt være gøy for alle med aktivitet og trening

Ramfjord forteller videre at det som startet med å skulle være aktivitet for ungdom, i dag er blitt aktivitet og trening for alle. «Det skal helt enkelt være gøy for alle med aktivitet og trening».

«HUSK at vi må ikke bare stimulere de aktive. Det er 3 ganger så mange av de andre som også trenger: lett tilgjengelig trening for hele kroppen, ingen rigging, gjerne på kontoret mens du jobber.

Det er nok altfor mange i dag som ikke orker tanken på vanlig trening fordi det krever for mye og tar for lang til, og så er det i tillegg kjedelig. Det er da dette konseptet skal fortelle folk at aktivitet og trening skal være gøy, og at – litt trening ofte, er bedre enn mye sjelden!»

 

Norske bedrifter har allerede tatt TRABBIC Work & Surf i bruk

En rekke norske bedrifter har allerede tatt TRABBIC Work & Surf i bruk i sine virksomheter. Dette er hovedsakelig kontorbedrifter som bruker dette konseptet som tilrettelegging av sine stillesittende arbeidsplasser.

TRABBIC trening, helse og forebyggende aktivitetskonsept blir nå lansert på den Skandinaviske møbel/designmessen i Stockholm 07.11.02.2017.

 

Se mer informasjon her på hjemmesiden vår eller på vår Facebook-side.

 

Lillesand 30.01.2017